Top 3-ban a McCafé!

2016. december 15. - Feiertag Erik

Míg a legtöbbeknek talán az egész napos McReggeli rémlik, mint 2016 legnagyobb újítása a Mekiben, addig a cég kávékkal foglalkozó része elég nagyot lépett előre: globálisan a harmadik leglátogatottabb kávézóvá vált!

mcd_mccafe-toronto.jpg

Egyedül az amerikai Starbucks és a brit Costa Coffee tudta megelőzni a McDonald's évek óta külön brandként kezelt kávézóját, ahol hamburgerek helyett különböző kávékülönlegességeket és süteményeket szolgálnak fel. Hazánkban nem igazán látni teljesen külön üzemelő egységeket (mi csak az Arena plázáról tudunk), azonban külföldön azért elég sok független darabot is lehet találni.

screen-shot-2016-11-08-at-12_14_16-pm.png

Az első "független" McCafé Chicagoban nyílt meg 2001-ben, mely azóta sajnos bezárt, maga a márka azonban jól teljesít, hisz világszinten 1,462 milliárd dolláros forgalmat bonyolít 5044 üzlettel. Összehasonlítva a nála nagyobb láncokkal, a Starbucks több mint 21 milliárd dolláros bevétellel és 22557 egységgel lett első, míg a Costa Coffee 1,8 milliárd dollárt keresett valamivel több mint 3000 kávézóval. A további vállalatokat nem emeletük ki, mert itthon nem jelenlévő, sokaknak talán ismeretlen márkákról van szó. Akit érdekel a teljes top 10, a fenti táblázatban megtalálja az adatokat.

via Burger Business

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr9012032495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása