Ázsia kedvencét kóstoltuk

2016. október 24. - Feiertag Erik

Az ázsiai konyháról legtöbbeknek talán a kínai éttermek jutnak eszükbe azonban a kontinensről származnak kreatívabb ételek is. Például a bao, ami minden földi jóval töltött gőzgombócokat jelent. A Budapesten két egységgel rendelkező Baoboxban több ízben is kipróbálhatjuk őket, mi is így tettünk.

img_20161022_142031_custom.jpg

Mivel a menüben nem lehet lecserélni a zöldségrudakat valami másra, saját magunk állítottuk össze az ebédünket: kértünk egy Sweet Chili Beef Baot pirítva (marhahús, pirospaprika, édes csiliszósz), egy Teriyaki Chicken Baot gőzölve (csirkemell, zöldségek, szójaszósz, rizsbor szósz), desszertnek pedig egy vaníliával töltöttet csokiöntettel. Egy palack vízzel, édes csiliszósszal és némi borravalóval pont 1500 forintot fizettünk, ami még épp a korrekt kategória.

img_20161022_142104_custom.jpg

Az étel egész hamar elkészül, a kis gombócok pedig kifejezetten kívánatosan ülnek a tálcán. A pirítottat kicsit nehezebb vágni, ugyanakkor kívül ropogós, míg a gőzölt változat könnyedén szelhető és kellemesen puha. Nehezen tudnánk kiválasztani melyik a kedvencünk, szerintünk legközelebb is egy ilyet - egy olyat kérünk majd. Az édes csiliszósz egészen nagy adag, a két baohoz kicsit soknak is éreztük. Erőteljesen édes, ugyanakkor mégis csíp annyira, hogy ne csalódjunk a csilis elnevezésben.

De térjünk a lényegre, avagy a töltelékre. Egyik sincs túlfűszerezve, a tészta talán a legdominánsabb, de a húsos ragu nyilván sokat hozzátesz. Főként a marha és a csirkemell ízében van eltérés, a fűszerezés sajnos eléggé halvány, főleg, ha a fent említett szósszal fogyasztjuk. A desszertet szerettük a legjobban. A baoban lévő vanília kellemesen meleg, a külső csokiöntet pedig kissé hűvös, inkább amolyan puding állagú szósz, de nekünk nagyon bejött.

img_20161022_143641_custom.jpg

Nem pukkadtunk ki három gőzgombóctól, de egy kellemes délutáni falatozásnak tökéletesek a Baobox termékei. Viszonylag olcsó és különleges ételek, melyekkel bátran ki lehet lépni a kínai éttermek által határolt ázsiai kaja-komfortzónánkból.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr2111831609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása