Mekis BBQ triót kóstoltunk - Amerikai BBQ Hetek

2016. október 14. - Feiertag Erik

Múlt héten többek közt a Meki is frissítette aktuális kínálatát. Visszatértek Amerika ízei, ami ezúttal egyet jelent három barbecue szósszal gazdagon ellátott hamburgerrel. Akad csirkés, akad marhás, sőt, még némi burgonyával is megrakott darab is, így elég változatos szendvicseket kóstolhattunk meg. Hogy megérte-e, lejjebb kiderül.

img_20161007_201449_custom.jpg

Mindhárom szendvics kérhető volt 50 forintért jalapeno paprikával, erről sajnos megfeledkeztünk, így a sima burgerekről fog szólni az írás. A pikáns ízvilág azonban nem marad el, mert a piros barbecue öntet, melyet Western BBQ és a BBQ Chickhez használtak, kellemesen csípett. Kifejezetten örültünk neki, hogy nem a megszokott változat került a termékekbe. Előbbi szendvicsbe egyébként saláta, lilahagyma, sajt, két marhahúspogácsa, bacon és paradicsom kerül, míg utóbbi panírozott csirkehússal, salátával és majonézzel készül az önteten kívül.

A csirkés burgerben egyértelműen a majonéz és a barbecue elég édes és kissé csípős keveréke dominál, de azért hagy elég helyet a húsnak, így egy viszonylag kiegyensúlyozott ételről beszélünk. Méretéből adódóan az ára sem verdesi az eget, de azért nem olcsó: ahol mi próbáltuk, ott 990 forint volt magában. Hacsak nem vagyunk kifejezetten csirkére éhezve, érdemes lehet a másik két szendvics közül válogatni.

Jó döntés lehet például a fent emlegetett Western BBQ Burger, mely csak pár száz forinttal drágább a csirkés ajánlatnál, viszont két marhahúspogácsája és alapvetően nagyobb zsemleátmérője laktatóbb falatokat biztosít. Az ételben szintén elég erőteljes a barbecue szósz, ugyanakkor a lilahagyma, a húsok, a sajt és a kifejezetten jól sikerült pirított bacon is markánsan jelen van. A BBQ öntet enyhe csípőssége is jól áll neki, ha az ember klasszikusabb ízekre vágyik, ez egy biztos pont az akciós kínálatban.

Talán a Rock 'n' Bacon nevezhető a legkülönlegesebb ajánlatnak most. A Western BBQ-val megegyező áron kapható szendvicsbe marhahúspogácsa, sajt, saláta, bacon, lilahagyma, és ropogós burgonyastick kerül, meg egy speckó fehér barbecue-s szósz. Utóbbiról sajnos nem tudunk valami elismerően nyilatkozni: sokáig gondolkodtam, hogy nagyon egy kis BBQ-val megbolondított majonéz, vagy csak sima majonéz van a szendvicsben. Néhány falatnál mintha úgy éreztem volna, van egy enyhe füstös, barbecue-s utóíze, de ez akár a szalonna is lehetett. A többi összetevő amúgy rendben van, korrektül érződnek, talán a krumpli lehetne valamivel erőteljesebb, mert hajlamos elveszni a szendvicsben.

Összességében korrekt szendvics sereg ez a promóció, se több, se kevesebb. A csípős BBQ szósz kellemes meglepetés, és a köré pakolt összetevők sem rosszak, de valahogy mégsem tudnak igazán a tömeg fölé emelkedni. Alapvetően ezzel nem feltétlen lenne probléma, de így, hogy a McDonald's évente már csak 1-2 nagyobb, valódi újdonságokkal kecsegtető akciót rak össze, kicsit csalódáskeltő.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr1911802493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása