Shake forradalom a KFC-ben

2016. június 28. - Feiertag Erik

Múlt csütörtökön indította útjára nyári desszert újdonságait a hazai KFC, mely nem más, mint egy széria Shake egészen különleges ízekben, illetve egy Frappé. A jeges italok kedvelői tehát most már tényleg minden gyorsétteremláncban találhat kedvére valót!

kfc_shake_fb01_custom.jpg

A Deluxe Shake névre keresztelt édességek négy ízben érhetőek el: Mogyoróvajas, Nagyon Csokis, Tejkaramellás és Epres. Az árazás a ferihegyi éttermet leszámítva az összes hazai KFC-ben megegyezik, így a 180 ml-es kiszerelésért 490 (menü mellé 390), míg a 300 ml-esért 590 forintot kell fizetni. A Frappe áraz ugyanilyen, azzal a különbséggel, hogy ez menü mellé nem akciós. Ezen kívül várhatóan július elejétől lehetőségünk lesz plusz 100 forintért tejszínhabbal és földimogyoróval kérni őket, ami kifejezetten korrekt ajánlat. Természetesen továbbra is kaphatóak a Creamies fagylaltok is, így elmondható, hogy egész szép portfóliót épített fel nyárra az étterem.

img_20160627_181117_custom.jpg

Lehetőségünk volt megkóstolni is őket, így a véleményünk is meg tudjuk osztani veletek:

 Mogyoróvajas > Nagyon Csokis > Frappé > Tejkaramellás > Epres 

Nyilván a képlet elég szubjektív, és a relációk sem azt jelentik, hogy bármelyik is rossz lenne. Nem vagyunk igazán hívei a gyümölcsös fagylaltoknak, ezért végzett utolsó helyen az epres változat, ami kellemesen édesre és gyümölcsösre sikerült. Ami viszont mindegyikről elmondható, hogy sűrűségben hasonlóak a konkurencia termékeihez, ugyanakkor a KFC-ben vastagabb szívószálat kapunk, amivel sokkal könnyebben ihatóak. 

kfc_shake_fb02_custom.jpg

Kedvencünk a mogyoróvajas volt, amibe egyedülállóan szirup helyett kifejezetten mogyoróvaj kerül. Enyhén édes ízvilága van, ráadásul földimogyoró darabkák is kerülnek bele. Ha csak egyet kóstoltok meg, ez legyen az!

kfc_shake_fb03_custom.jpg

A Nagyon Csokis neve talán nem a legjobb, hisz az ember egy elképesztően édes italt várna, de nem ez a helyzet, mert a shake étcsokival készül. Ennek megfelelően nem igazán az édesség dominál, sokkal inkább a csokoládé íz. Nekünk nagyon tetszett ez a megközelítés, reméljük mások is átveszik.

Talán a tejkaramellás a legédesebb mind közül. Aki szereti a hasonló ízesítéssel készülő kockákat, az imádni fogja, aki hozzánk hasonlóan régen evett ilyesmit, az csak simán egy édeskés, karamellás shake-et fog kapni a pénzéért. 

kfc_summers_mb_custom.jpg

Végére hagytam a Frappét, mert eléggé kilóg a sorból. Mivel szirup helyett kávéval készül, ez inkább kesernyés ízvilágú. Persze a felhasznált fagylalt tompít ezen, így erőteljes ízek helyett egy kellemesen visszafogott kávés élményben lesz részünk.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr428851388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása