Könyvek és programok a Mekiben

2016. június 21. - Feiertag Erik

Mérföldkőhöz érkezett a McDonald's olvasást népszerűsítő kampánya: a 2012-ben indult program keretében ezentúl Happy Meal menühöz járó könyvek mellett programokat is kínálnak a nyári szünidőben.

ag_20160616_0012_27671773706_o_custom.jpg

Nagyjából egy hete járnak idén játékok helyett könyvek a Happy Meal menük mellé: Mán-Várhegyi Réka író és Timkó Bíbor grafikus közös műve, a Dóri és Marci nyomoz kifejezetten a McDonald's felkérésére az étteremlánc fiatal, 6-10 éves korosztályú vendégeinek készült. Nem kifejezetten ifjúsági regényről beszélünk, sokkal inkább a jó öreg lapozgatós kalandregényeket idézi a felépítés: a könyv fontosabb pontjain a gyermekek dönthetnek a következő lépésről, ami akár a történet befejezését is befolyásolhatja. 

 Mese nélkül nincs is gyerekkor 

Bár nem mesekönyv formályában, de az éttermekbe visszatérnek Csukás István történetei is. Az egyes egységekben közös foglalkozásokkal tarkított programokon vehetnek részt a kicsik, melyek során fiatal színészek fognak felolvasni olyan klasszikus szereplők kalandjaiból, mint Mirr-Murr, Pom-Pom, vagy Süsü a sárkány.

„A mese segíti a gyermeket a világ megismerésében, megértésében – mondta Csukás István a program nyitó eseményén az óbudai McDonald’s étteremben. – Mese nélkül nincs is gyerekkor. Ezért a magam részéről mindig örülök, ha az olvasás népszerűsítésében részt vehetek. Szívesen mondtam igent a McDonald’s felkérésére is, hiszen a családok körében népszerű étteremlánc programja sok kisgyermekhez viheti még közelebb a csodálatos világot, amit mesének hívunk.”

 Négy éve kezdődött minden 

Európa északi régióinak helyi kezdeményezésein felbuzdulva 2012-ben indította el olvasást népszerűsítő kampányát a McDonald's 38 országban. Ennek lényege, hogy néhány hónapig játékok helyett könyveket kapnak ajándékba a gyerekek Happy Meal mellé. Az első évben több mint 32 millió kötet talált gazdára, míg az elmúlt négy évben összesen már a 120 milliót is meghaladta ez a szám.

ba070546-4633-4612-98e4-02e203c3c643.jpg

2014-ben szintet lépett a kezdeményezés: ettől az évtől ugyanis minden Happy Meal menü mellé jár egy-egy ajándék e-könyv is, melyet a HappyStudio.com weboldalon érhetnek el az érdeklődők. Az oldalon ezen kívül kifejezetten gyerekek számára készített, ingyenes játékok is találhatóak, a magyar nyelvű tartalmak mennyisége pedig folyamatosan bővül.

„Családi étteremként küldetésünknek tartjuk, hogy családok számára fontos ügyeket, mint amilyen az olvasás népszerűsítése is, a saját eszközeinkkel támogassunk – mondta el Szabolcsi Vera, a McDonald’s marketing vezetője. – bízunk abban, hogy 2012-ben indult könyvprogramunk a továbbiakban is a közös felfedezés, a közös történetalkotás és mesélés örömét nyújtja majd a szülők és a gyermekek számára.”

Az első esemény időpontja: 2016. július 2. 10:00 – 15:00
Helyszíne: McDonald’s Óbuda Étterem (galéria),
Budapest III. ker. Vörösvári út 52-54.

A további események helyszínei és időpontjai a McDonald's weblapján érhetőek el.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr348829330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása