Patty Hut - avagy a sajttal töltött pizza anyja

2016. június 19. - Feiertag Erik

A töltött szélű pizza ma már nem túl különleges, azonban a távoli múltban, amikor még fekete-fehér volt a világ, ez a fogalom még nem létezett. Aztán jött Patty Scheibmeir, és a Pizza Hut-tal közösen feltalálta a spanyol viaszt.

pizza-hut-bacon-stuff-crust-irl.jpg

A mesékben az innováció mindig villámcsapás szerűen tör rá az emberre, a valóság viszont egészen más: a töltött szélű pizza ötlete egyszerűen egy vendégtől ered, aki megjegyezte, hogy utálja a szélt, és mindig a kutyájával eteti meg. Ekkor kattant az a bizonyos villanykörte Patty agyában.

 Egyenesen őrültnek titulálták, 

amikor felvetette, hogy kelendő lenne egy sajttal töltött szélű pizzakategória. Három évbe telt, mire kereskedelmi forgalomba kerültek a termék, mert a vezetőség egyszerűen nem hitte el, hogy bárki is felárat fizetne érte.

Nem ez volt a nő első ötlete, amit túl extrémnek talált a Pizza Hut: korábban autók pohártartójába helyezhető pizza tölcséreket, sajttal töltött pizza gofrikat és rántott pizzát is szeretett volna készíteni. Ami viszont ezeknél is furább, hogy a szélnélküli pizza koncepcióját is kukázta a cég, pedig - legalábbis mai szemmel - ez közel sem ördögtől való dolog.

Nem lehet mindent a vaskalapos fejesekre kenni, más dolgok is hátráltatták a fejlesztést: meg kellett találni a tökéletes sajtot. Sok típus nagyon hamar megkeményedik, ha kiveszik a sütőből, ez tönkretette volna az ételt. Ezen kívül Patty-nak tésztával foglalkozó kutatókkal is együtt kellett dolgoznia, hogy összeállítsanak egy olyan keveréket, mely nem szakad szét, amikor beletekerik a tölteléket.

patty-stuffed-crust.jpg

Patty Scheibmeir

Többek közt ez a "nehéz szülés" is közrejátszott abban, hogy otthagyta a világ egyik legnagyobb láncát, és egy új generációs pizzéria, a Pie Five Pizza munkatársa lett. Jelenleg egy pizza - enchilada hibriden dolgozik, így nem túlzás kijelenteni, hogy az új cég szabad kezet adott neki a kutatás-fejlesztés részleg fejeként.

 Érzelmi kötődés az étellel - ez inspirálta Patty-t, 

hogy megannyi újítást agyaljon ki. Ez hatalmazza fel, hogy új ízekkel, új termékekkel, teljesen vad ötletekkel álljon elő. Sokszor figyeli, hogyan lép kölcsönhatásba ember és étel - ez jelenti számára a legnagyobb inspirációt. Látni, hogyan reagálnak arra, amit alkotott: ha boldogok, elégedetten kezdhet valami újba, ha viszont nem, vissza kell ülni a tervezőasztalhoz, tovább kell kísérletezni, míg meg nem alkotja az élményt, amire várnak.

via Food Beast

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr38821506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása