Burgonyás lángos gyorsan, egyszerűen!

2016. június 14. - Feiertag Erik

A nyár nem csak fagyit jelent, hanem főtt kukoricát és lángost is a Balaton partján. Míg előbbi elég egyértelműen elkészíthető, utóbbihoz nem árt egy kis útmutatás. Milyen szerencse, hogy találtunk egy menő receptet hozzá!

burgonyas_langos_0.jpg

20 kisebb lángos számára a következőkre lesz szükség: 250 g burgonya, 200 ml tej (2,8%-os), 1 csapott teáskanál kristálycukor, 15 g élesztő, 500 g búzaliszt (BL55), egy nagy csipet só, meg némi étolaj a sütéshez.

Elsőként mindjárt a krumplira kell rávetnünk magunkat. Meghámozzuk, felkockázzuk, megfőzzük, majd összetörjük, és félre rakjuk kicsit hülni. Addig összekeverhetjük a tészta többi részét: langyos tejbe mehet a cukor és az élesztő, majd 5-10 perc pihenetés után összekeverjük a liszttel, a sóval, meg az addigra kihűlt burgonyával. Fontos, hogy a tésztát alaposan dolgozzuk el. Nagyjából 10 perc dagasztás után meleg helyen, konyharuhával letakarva 45 percig kelesszük. 

Már csak a sütés van hátra. A tésztát olajos kézzel, olajos deszkán vagy az asztalon szedjük fél ökölnyi darabokra, majd formázzuk, húzzuk őket lángos alakúra, aztán egyesével mehetnek is a forró olajba. A kész lángosokat szalvétával fedett tálra vagy tálcára rakosgassuk ki.

Még egy kis feltéttel megkenjük vagy megszórjuk, és lehet falni!

via ApróSéf

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr278808508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása