Itt a legegészségesebb sajtburger

2016. január 28. - Feiertag Erik

Ha az ember egészségesen akar gyorsétteremben étkezni, akkor általában rendel valami salátát. Azonban mi van, ha burgerre éhezik? Hol kapható a legegészségesebb sajtburger? A Thrillist összeállította a listát, amire mindannyian vártunk!

sajtburger.JPG

A vizsgálat során minden étteremlánc legegyszerűbb sajtburgerét vették, és a tápanyagtáblázatok alapján ellenőrizték, melyek tartalmazzák a legkevesebb kalóriát, telített zsírsavat, nátriumot, valamint cukrot. A legrosszabb 6 helyezett itthon ismeretlen hálózatok szendvicseiből áll:

8. Sonic

7. Jack in the Box

6. Wendy's

5. Five Guys

4. Carl's Jr.

3. In-N-Out

Ebből leginkább a Wendy's lehet ismerős, mert ők jelen voltak néhány évig a hazai piacon. Meglepően hátul végeztek ahhoz képest, hogy folyamatosan vérre menő harcot folytat a Burger Kinggel, hogy az Egyesült Államok második legnépszerűbb étteremlánca lehessen. Az első két helyezettet bizonyára ti is kitaláljátok:

2. McDonald's

1. Burger King

Ezek szerint a két világszinten jól ismert gigavállalat készíti a legegészségesebb sajtburgert. A sorrend sem feltétlen meglepő, hisz korábban már az USA legjobb gyorséttermi sajtburgerének is megválasztották a Burger King termékét. Mi is végeztünk egy kis összehasonlítást:

          McDonald's          

          Burger King          
               Tömeg:  120 g 143,2 g
               Telített zsírsav:            6,1 g 6,4 g
               Nátrium: - mg 700 mg
               Cukor:  7,3 g 8,1 g
               Kalória:  304 kCal 373,1 kCal

A fenti számokat az egyes éttermek weblapjain található tápanyagtáblázatokból lestük le. Első blikkre a Meki igencsak jól áll, azonban a BK szendvicse jó 20 grammal nagyobb tömegű. Ha ezt is figyelembe vesszük, utóbbi étterem számai nagyrészt jobbak, viszont ha leteszik elénk a két sajtburgert, akkor a McDonald's szendvicse lesz az, ami egészségesebb.

via Thrillist

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr548323844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása