Így készíthetsz poharat baconből és csokiból

2016. január 17. - Feiertag Erik

Vehet az ember akármilyen poharakat, olyan különleges és hangulatos akkor sem lesz, mintha mi magunk készítenénk baconból és csokiból. Ráadásul mosogatással sem kell törődnünk, egyszerűen elfogyasztjuk, ha kiürült. Az álom valóra vált, ugyanis itt az ehető poharak receptje!

img_2941_fotor.jpg

Nem sok dologra lesz szükség hozzá: némi vastagabbra szelt bacon, csokoládé, papírtörlő kartonhenger, alufólia és egy kevés zsinór meg is teszi. Kezdésként szeleteljük fel a hengereket. A méret attól függ, milyen poharat szeretnénk, a recept eredetileg kis kupicákhoz van, így olyan 7-8 centis darabokat ír. Ha megvannak, alaposan  be kell csomagolni alufóliába, hogy sütéskor a papír ne ragadhasson hozzá a szalonnához.

Most jöhet a bacon: a pohár aljához vágjunk néhány kisebb darabot, és fektessük az előkészített formák tetejére, az oldalakhoz pedig tekerjük körbe. Apróbb rések maradhatnak, majd a csoki szigetel. Érdemes vastagabb szeleteket használni, mert könnyebben lejön majd a hengerekről. Ha megvan, a felső részt rögzítsük a zsinórral, és mehetnek is a sütőbe körülbelül 20-30 percre, 190 °C-on. Azért nem árt ránézni néha, nehogy túlsüljön. Ha meg van, hagyjuk hűlni úgy 10 percig, majd óvatosan vegyük ki a hengeres sütőformákat a szalonnapoharainkból. Jöhet a csoki!

Egy fazékban forraljunk vizet, tegyünk rá egy tálat, amiben olvasszuk meg a csokoládét. Ha meg van, egy kanállal szedjünk némi csokit a bacon poharakba, és simítsuk el, hogy minél több ital férhessen beléjük.Már csak meg kell dermednie ehhez legalább 1 óra kell a hűtőben. Addig el lehet dönteni, mit igyunk belőlük elsőként.

via ThroughTheEyesOfMyBelly

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr58278786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása