Majd' kipukkadtunk a KFC-ben - kipróbáltuk az étteremlánc újdonságait

2016. január 15. - Feiertag Erik

Lehet miből válogatni ha az ember mostanában KFC-ben szeretne enni, hisz az egyik legnagyobb gyorséttermi szendvics mellett olcsóbb tortilla tekercs, és különleges köret is szerepel az akciós kínálatban. Mi pedig fel is faltuk mindet!

img_20160107_183654.jpg

Kezdjük a lényeggel, azaz a Dupla Grander Cheeserrel, mely mérete mellett árával is új magaslatokba emelkedik: menüben 2390 forintról indul, ilyen drága terméket gyorsétteremben még nem ettünk. Ennek ellenére mégis azt mondom, megéri kipróbálni, egyszer mindenképp, hisz ezzel tényleg jól lehet lakni. Két H&S panírban sütött csirkecomb filé és a ráolvasztott mozzarella sajt mellett paradicsom, rukkola, saláta, sült gomba, bacon és két féle sajtszósz kerül rusztikus zsemlébe. 

A szendvics hatalmas, ezt nem is érdemes tovább ragozni, és szerencsére ízre sem sikerült rosszul. A csirkék gondoskodnak a KFC hangulatról, míg a többi különleges összetevő a prémium érzetről, és arról, hogy ne csak egy újabb Granderről legyen szó. A gomba, a mozzarella és a sajtszószok végig jelen vannak, és egészen ízletes elegyet alkotnak, azonban a csípős panír dominál leginkább. A sima Grander Cheeserre nagyjából ugyanezek vonatkoznak, viszont abban csak egy hús (és így egy szelet mozzarella sajt) található, így az arányok kiegyensúlyozottabbak, viszont méretben és laktatóságban körülbelül egy alap Grander szintjén mozog.

Ha kevesebbért szeretnénk belekóstolni a sajtos-gombás KFC világba, akkor a Cheeser Twister lehet a legjobb választás: ennek ára mérsékeltebb, magában 990 forinttól kapható, és nagyjából ugyanazokból az összetevőkből épül, mint a szendvicsek. A tortillába két H&S Strips, sült gomba, paradicsom, rukkola és nacho sajtszósz kerül. Utóbbi elég erőteljes, jobban kiérezni mint a szendvicsek esetén, de így sem nyom el semmit. A többi összetevő nagyjából kiegyensúlyozott, ezek közül a gombát emelném ki, ami a mozzarella sajttal keveredve igazán különlegessé teszi a tekercset.

img_20160107_183945.jpg

Ezúttal egy különleges köret is része a kínálatnak, ami egy Sajtos - Gombás Sültburgonya. Ez egy az amerikai éttermek képeiről ismerős összeállítás, tehát kapunk egy tálka krumplit (150 gramm), melyet nyakon öntenek némi nacho sajtszósszal és sült gombával. A mártás erőteljes sajtos íze nekem nagyon bejött, illetve tetszett, hogy itt magában is meg lehet kóstolni a gombát. Egyedül talán azt lehetne felhozni, hogy az így elhelyezett szósz nehezen tunkolható, a lejjebb lévő borgonyákra nem igen jut belőle. Főként menü mellé érdemes kérni, mert akkor 100 forinttal olcsóbban, 390 forintért adják.

img_20160107_183959.jpg

Januárra valami költségkímélőbb palettát vártam a KFC-től, de kellemes meglepetés volt ez az egészpályás letámadás. A sztár ezúttal egyértelműen a Dupla Grander Cheeser, mely nem csak méretével, de ízével (és negatív értelemben árával) is hódít. A magam részéről első körben mindenképp ezt ajánlanám, a többit pedig akkor, ha a monstrumot már leküzdöttük.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr868273578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása