Ilyen gyorsan zserbót még nem csináltál!

2015. december 19. - Feiertag Erik

Nincs is annál jobb, mint mikor egy finom süti hosszadalmas receptje helyett találunk valami könnyebb, gyorsabb megoldást. Ezúttal a zserbóhoz esett be egy könnyített recept, noha nem a klasszikus verzióhoz, hanem kis vendégváró golyócskákhoz.

zserbogolyo.JPG

Hozzávalókból nem kell hozzá raklapnyi, csak erre a pár dologra lesz szükség:

150 g kekszmorzsa

150 g dió

5 evőkanál lekvár

90 g étcsokoládé

Hasonlóan bonyolult az elkészítés is: összekeverjük a kekszet, a diót és a lekvárt, majd golyókat formázunk belőlük. Mehetnek a hűtőbe fél órára, addig bőven van időnk megolvasztani a csokit, amiben meg kell majd forgatni őket. Még frissen megszórhatjuk némi darált dióval, aztán küldjük vissza a hűtőbe egy órára, hogy szépen megdermedjen a csoki.

Ennyi. Mondjuk a sok hűtés miatt talán mégsem a legsebesebb recept, viszont munkával alig töltünk időt, és edények halmait sem mocskoljuk össze.

via Zsiráf Magazin

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr728183198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása