Coca-Cola torta!

2015. november 27. - Feiertag Erik

Milyen menő lenne megenni egy palack kólát, nem? Na persze nem a műanyagflakonra gondolok, az senkinek sem ízlene. Azonban találtam egy receptet, melynek segítségével Coca-Cola (vagy végülis bármilyen más) palack alakú sütiket csinálhatunk. Kólaevésre fel!

coca-cola_torta.jpg

Nassoló Detti receptje egyszerűnek hangzik, de a valóságban azért nem az, lehet egyszer-kétszer el fogjuk rontani, úgyhogy elsőre ne ezzel várjunk vendégeket. Először is, szükség van egy kólás palackra, érdemes fél literessel próbálkozni, nagyobb méret esetén könnyen széttörhet a csoki, amikor lehámozzuk róla a műanyagot. Szóval első lépésként szedjük le a kupak alatti rögzítőgyűrűt, és csavarjuk vissza a kupakot, majd távolítsuk el a címkét, és vágjunk egy téglalap alakú ablakot a flakonra.

Aztán jöhet a csoki. Fél literes mérethez 25 dkg étcsokoládé szükséges, amiből kezdésként 18 dkg-ot érdemes megolvasztani, majd a maradékot apróra vágva hozzáadni. Ez a beoltós módszerrel való temperálás, ennek köszönhetően fogjuk tudni levenni a palackot úgy, hogy nem törik ezer darabra a csoki.

A folyékony csokoládét töltsük a flakonba, és próbáljuk meg egyenletesen elosztani benne. Ha jónak látjuk, a felesleget csurgassuk vissza a tálba. Dermesszük meg a hűtőben, majd jöhet bele egy újabb kör csoki. A második etapnál gyorsan kell dolgozni, mert a hideg rétegen nagyon hamar megköt a folyékony csokoládé. A felesleget ismét csorgassuk ki, majd a palack megint mehet a hűtőbe.

Jöhet a töltelék, ami lényegében bármi lehet. Detti tiramisuval csinálta, amihez itt találtok receptet, de a hozzá szükséges mascarpone sajt tetején is szokott lenni leírás. Esetünkben nyilván kisebb adag kell, és az összeállítás is más: a kávéban áztatott babapiskótával körberakjuk a palackot (belülről), majd beletöltjük a krémet. Az ablakot végül babapiskótával zárjuk, és a maradék folyékony csokival egy ecset segítségével eltakarjuk. Küldjük vissza a hűtőbe, hogy a friss csokoládé is megdermedjen.

Most jön a legkényesebb rész, és ugye ezen a ponton mindent el lehet rontani, amit eddig csináltunk. Nyilván, ha eltörik a csoki, attól még ehető és finom lesz a végeredmény, csak a menő forma lesz a múlté. Érdemes megnézni a fenti videó ide vonatkozó részét is előtte, 3:15-nél kezdődik a hámozás. Egy éles késsel vagy szikével körbevágjuk a legutóbb felvitt csokit, így hozzáférünk a flakon széléhez az ablaknál. Ezt követően kis hegyű ollóval vágjuk körbe a palackot. Ezt követően le lehet emelni az üveget, és kész is a sütemény.

coca-cola_torta_2.jpg

Díszítésként némi olvasztott csokival rá lehet ragasztani a címkét, illetve a kupakot, hogy mindenkit átverhessünk ezzel a megszólalásig Coca-Colára hasonlító édességgel.

via Nassolda

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr258118080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása