Így lesz bajnokok reggelije a megmaradt rizsből

2015. október 27. - Feiertag Erik

A rizs már csak ilyen, mindig marad belőle egy fél adag, amivel aztán nehéz mit kezdeni. Most azonban itt a megoldás, hogyan készítheted el belőle a bajnokok reggelijét!

rizs_reggeli_01.png

A Spoon University szerint meglehetősen egyszerű receptről van szó, az elkészítés pedig nem tart tovább 15 percnél. A következőkre lesz szükséged egy adaghoz: 

1 csésze maradék barna rizs

2 tojás

1/4 csésze kockázott édes burgonya

1/4 csésze bébispenót vagy kelkáposzta

1/4 csésze kockázott paradicsom

1/2 teáskanál kömény, curry por vagy szójaszósz (ízlés szerint)

1 csipet só és bors

Kevés vaj és fokhagyma

Első lépésként vajazz ki egy nagyobb bögrét, majd 3-4 percig mikrózd benne magas fokozaton a falatnyi kockákra vágott édesburgonyát. Közepesen puhának kell lenniük.

rizs_reggeli_03.png

Most jöhet a rizs, valamint kömény, curry por vagy szójaszósz, a szerint melyiket szereted. Jól rázd össze, hogy az eddigi összetevők szépen elkeveredjenek. Add hozzá a két felvert tojást, majd keverd egyenletesre el. Mehet vissza a mikróba másfél percre, megint magas fokozaton.

rizs_reggeli_04.png

Ha kivetted, keverd át, majd jöhetnek a maradék összetevők: kockázott paradicsom, bébispenót, fokhagyma. Ízlés szerint kerülhet bele csicseriborsó is. Újra keverd át, majd jöhet az utolsó mikrós etap. Körülbelül 30-60 másodperc kell neki, míg a tojás teljesen megfő és a rizs is átpuhul.

rizs_reggeli_02.png

Hagyd kicsit hűlni, majd ízlés szerint keverhetsz még bele avokádót, további spenótot, csicseriborsót, vagy adhatsz hozzá valamilyen szószt is. És kész!

via Spoon University

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr18024614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása