Így készül a házi Big Mac

2015. április 05. - Feiertag Erik

A McDonald's ikonikus szendvicse bár nevében nagy, sokan panaszkodnak a méretére (mi is szoktunk). Sajnos a Grand verzió, mely az étteremlánc eddigi legnagyobb hamburgere volt, nem maradt az állandó kínálat része, így ha az ember Big Mac-től akar kipukkadni, saját kezébe kell vennie az irányítást.

hazi_big_mac.JPG

A szendvicsnek minden bizonnyal a szósz az igazi vonzereje, hisz az egyetlen olyan összetevőről van szó, melyet kívülről nem igazán lehet meghatározni. Az édeskés öntet sajnos nem kapható a boltok polcain, így nekünk kell kikeverni, ha Big Mac-et szeretnénk készíteni. A Buzz Feed el is hozta a receptet:

majonéz + mustár + uborka relish + fehérborecet + fokhagyma por + hagyma por + pirospaprika = <3

Az arányokról sajnos nincs szó, azt magunknak kell kikísérletezni. Ezen kívül szükség lesz két marhahúspogácsára, salátára, hagymára, sajtra és uborkára. A sorrend pedig:

buci - szósz - hagyma - saláta - sajt - hús - buci - szósz - hagyma - saláta - uborka - hús - buci

Ha minden jól ment, el is készült egy méretes hamburger torony, melynek minden valamire való Mekis Big Mac csodájára járna!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr897340150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása