Egy vacsora a Pizza Hutban

2015. február 27. - Feiertag Erik

Régen írtunk már a Pizza Hutról, cserébe viszont most három terméket is bemutatunk! Egyik sem újdonság, régóta az állandó kínálat részei. A Quesadilla tekercs amolyan előétel, viszont a Hot Pepperoni pizza viszont már teljes értékű főétel, még ha mi a legkisebb 25 centis verziót is kértük. Végül pedig belekóstolunk pár házi kakaós csigába. Falásra fel!

pizza_hut_quesadilla_tekercs_01.jpg

Korábban már írtunk Pizza Hut előételről a Gringo személyében, az egy meglepően nagy adagnak bizonyult ahhoz képest, hogy csak étvágykeltésre szánták. Ezért csalódtam kissé a Quesadilla tekercsek méretében, persze azt amire kitalálták hozza, csak ne várjunk tőle többet. Méret ide vagy oda, meglehetősen jól felszerelt termékről van szó egyébként. Sonkát, Cheddar és Mozzarella sajtot csavarnak tortillába, majd megpirítják és parmezánnal hintik.

Az egy-két falatkás darabokra osztott termék ennek megfelelően kellemesen ropogós, nem az a nyammogós tortilla mint sok máshol. A sajtok és a sonka jól megférnek, nem éreztem hogy bármi is túlzottan dominálna. A termékhez tartozik még egy jó adag dijoni mustáros szósz is. Ez eléggé majonézes jellegűre sikerült, viszont a benne lévő mustármagok adnak neki egy kellemes prémium érzetet, ezen kívül az ízt is eltolják mustárosabb irányba ahogy a fogunk alá kerülnek. Elég erőteljes, úgyhogy csak óvatosan mártogassunk!

pizza_hut_hot_pepperoni_classica_01.jpg

Előételről lévén szó, nem probléma, ha marad a szószból, felhasználhatjuk később is. Ezúttal egy normál méretű (25 centis átmérőjű) Classica tésztás Hot Pepperoni volt soron. A Pizza Hutban ugye három féle tészta közt választhatunk: van a Pan, ami egy vastag, kívül ropogós belül puha típus, van a Cheesy Bites, melynek különlegessége hogy a pizza széléből kis sajttal töltött falatkákat formáznak, és van a Classica, amit most mi is kipróbáltunk. Ez egy vékony tésztájú változat, nagyjából ez lehet amit máshol alapértelmezettként használnak, esetleg annál egy kicsit még vékonyabb, de semmiképp sem a feltét áztatta papírvastagságú darab. Pont jó.

pizza_hut_hot_pepperoni_classica_02.jpg

Ha már így elvesztünk a tészták bűvöletében, ideje néhány szót szólni a feltétről is. A Hot Pepperoni egy csípős termék mely a Pizza Hut saját, chilis szószára épül. E mellett olaszkolbász, lilahagyma, jalapeno paprika és az elengedhetetlen mozzarella sajt jelentik a feltétet. A cégtől megszokott módon nincs rogyásig pakolva, de mint tudjuk, a kevesebb néha több.

pizza_hut_hot_pepperoni_04.jpg

A chilis szósz elég visszafogott, nem igazán erős, a paprika viszont korrekt ezen a téren. Nem feltétlen jut belőle minden szeletre, így ha nem szeretjük amikor étkezés után is csíp a szánk, érdemes ezeket a szeleteket előre venni. Összességében egy nem túl erős, klasszikus ízvilágú pizzát kapunk.

pizza_hut_kakaos_csiga_01.jpg

Végül, de nem utolsó sorban jöjjön a desszert! Kakaós csigát biztos mindenki evett már. De vajon ettetek-e olyat, ami pizzatésztából van? Az étterem csigáinak egyébként ez a legnagyobb különlegessége. A kis kakaós tekercsek frissen készülnek ugyanazzal a tésztával, amit a pizzákhoz is használnak. Jár hozzájuk vaníliás öntet is, ezt a tetejükre kanalazhatjuk vagy mártogathatunk, ahogy tetszik.

A kakaó szerencsére nincs túladagolva, nem lesz geil a termék, és még bőven elfér mellette az öntet is. Utóbbiból szerencsére eleget kapunk, így mind az öt csigára jut belőle, ha kicsit is odafigyelve használjuk.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr217223761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása