Mexikói étterem lett a Surf 'n' Fries

2015. február 16. - Feiertag Erik

Kicsit félrevezető a cím, erről alapvetően szó sincs. Azonban az új mexikói termékek elég jól sikerültek ahhoz, hogy számításba lehessen venni őket egy Arriba vagy Mucho Burrito mellett, még ha ezek sokkal inkább a hazai ízléshez igazított variánsok, mintsem igazi tősgyökeres mexikói Quesadillák.

surf_n_fries_quesadilla.jpg

Már csak az árazás miatt is érdemes lehet elgondolkodni rajta. 1090 forintért kapunk egy Qurritonál kicsit nagyobb (csak becslés, nem volt előttem összehasonlítási alap) terméket sertéshúsos-babos raguval, sajttal és zöldségekkel megtömött tortillát, burgonyát, szószt és üdítőt, ami azért elég jó ajánlat. Kicsit olcsóbban, 990 forintért lehet menüzni sajttal töltött jalapeno paprikákkal vagy csilis sajtgolyókkal, de ezek azért elég visszafogott adagok, ha az íz mellett jól is akarsz lakni, inkább előbbit választod.

surf_n_fries_quesadilla.jpg

Hogy pontosan milyen zöldségek vannak a Quesadillában, azt nem tudom megmondani. Ami tuti az a paradicsom, és a kukorica, ezeket láttam és ki is éreztem néhol, a többi (ha van) megbújik a háttérben. A raguban a bab talán lehetett volna kicsit hangsúlyosabb, de összességében így is jól el volt találva, a sertéshús kevésbé fűszeres mint a hamburgerekben használt marhahúspogácsák.

A termék szélén nyilván van egy kis holttér, ezzel nem igen lehet mit kezdeni, ha csurig töltenék sokkal nagyobb gond lenne, a cucc fele biztosan a tálcán landolna. Az elég laza töltelék miatt így is biztos öszekenjük magunkat, érdemes szerezni pár extra szalvétát a pultról.

Kipróbáltam a Sajtgolyókat és a Töltött Jalapeno Paprikákat is. Mindkettőre jellemző, hogy nem igazán csípősek, igaz, minden darab után mást ettem. Ha valaki egyszerre nyomja le őket a végére lehet erős lesz. Azért ne készüljön senki torokrobbanásra, aki csak az enyhén csípőset szereti, szerintem simán tehet velük egy próbát. Ha viszont az ellenkezője jön be, érdemes valami csípős szószt kérni mellé hogy fokozza kicsit az étel erejét. A csilis sajtgolyók egyébként szinte ugyanolyanok mint amit a Burger King-ben lehet kapni, kívül ropogósak, belül lágy cheddar sajttal vannak töltve, nagyon jók. A sajttal töltött jalapeno panírja is ropogós, maga a paprika azonban puha. Utóbbiban a sajt elég erőteljes, de fetától ezt is várja az ember.

surf_n_fries_szosz_pringl_azsia_light.jpg

Pringl (elöl) és Ázsia Light (hátul), két majonéz alapú szósz hasonló, mégis eltérő ízvilággal.

Két szószt próbáltam ki a termékek mellé, egy fűszeres-metélőhagymás darabot Pringl néven, és egy kínai jellegű Ázsia Lightot. Alapvetően mindkettő majonéz alapú, így utólag kicsit mellé ment a választás, mert elég hasonlóak voltak. Egyébként azt hozzák amire leírás alapján számít az ember, a Pringl ilyen zöld fűszeres majonézes ízvilágú, kicsit a hagymás-tejfölös chipsekre hasonlít, míg az ázsiai kicsit édeskésebb, enyhén csípős öntet ugyancsak majonézes beütéssel. Mindkettő jó, de szerintem ne együtt kérjétek őket, mert nagyon hasonlóak az alap miatt.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr177177903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása