9 milliárd hamburger fogyott tavaly

2015. január 29. - Feiertag Erik

A hamburgerpiac üzleti oldalával foglalkozó BurgerBusiness.com-on megjelentek a tavalyi év statisztikái. Sajnos minden adat az Egyesült Államokból való, de valamilyen szinten hozza a nemzetközi trendeket, azaz egyre több és több hamburger fogy.

banner.jpg

2014-ben 9 milliárd hamburgert szolgáltak fel az Egyesült Államokban, beleértve az összes éttermet legyen az gyors vagy hagyományos. Ez 3%-os növekedést jelent 2013-hoz képest. Az NPD szerint ezt főként a "szendvics kategória" kárára érte el, ezekből 2%-kal kevesebb fogyott, ami körülbelül 201 millió darabot jelent. Az év vesztesei a grillcsirkés szendvicsek voltak, az ilyen jellegű ételek 9%-os visszaesést produkáltak, azaz nagyjából 129 milliósat.

Nem meglepő módon ez a trend magával húzta a marhahússzállítmányokat is, a QSR (Quick Service Restaurant, azaz gyorsétterem) egységek 3%-kal többet vásároltak belőle. Ha szűkítjük kicsit a kört, 4%-kal több marhahúst használtak fel hamburgerek elkészítéséhez, mint 2013-ban. Full Service, tehát normál kiszolgálású éttermekbe csupán 1%-kal nőtt a szállítmányok száma.

o-steak-dinner-facebook.jpg

A normál marhahúsos ételek fogyasztása is jelentősen csökkent tavaly

Bár a QSR egységek látogatottsága alapvetően 3%-kal csökkent, ezt a számot nagyjából kompenzálja a hamburgereladások növekedése, mely ugyanennyivel volt nagyobb itt. Azokban az éttermekben, melyek valahol a gyors és a normál közt állnak (Casual Dining, például a Friday's) 4%-kal nőtt a burgerfogyasztás. Ez főként annak tudható be, hogy sok olyan hely is megkezdte az étel árusítását, ahol eddig nem volt kapható, hogy ellensúlyozzák a magasabb marhahúsárakat. Ez a fentiek mellett ahhoz is vezetett, hogy a más jellegű marhahúsos ételek fogyasztása 8%-kal, 55 millió rendeléssel csökkentek.

- A hamburgerek 2014-es sikere több dolognak is köszönhető - mondta Bonnie Riggs, az NPD (étteremipari elemzőcég) analitikusa. - Az gyorséttermek új burgereket vettek fel étlapjukra, máshol újonnan kerültek bevezetésre ezek az ételek, és az Amerikaiak csak simán szeretik a hamburgert.

via BurgerBusiness

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr457118605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása