Burger King árulná a legjobb hamburgert?

2014. október 21. - Feiertag Erik

Egy amerikai kutatóintézet eredményei alapján a amerika kedvenc hamburgerét fej-fej mellett a Burger King és a Five Guys készíti, természetesen gyorséttermi berkekben.

Whopper-copy_edited.jpg

(via)

1157 amerikait kérdeztek meg a YouGov felmérése során, ahol arra keresték a választ, hol kapható a legjobb gyorséttermi hamburger és sült krumpli. Az eredmény meglepő lehet, hisz egy korábbi írásunkban már szó volt róla, hogy a mostani main stream hálózatoknak leáldozott, részben épp azért mert nem képesek kiemelkedőbb minőséget előállítani a kisebb, izgalmasabb ízekre specializálódott láncokhoz képest mint a Chipote.

poll.jpg

A top hármat egyébként a BK-el forgalom tekintetében második helyért vérre menő csatát vívó Wendy's zárja, a megkérdezettek 14%-a kedveli hamburgerüket. Az első helyzett Burger King és Five Guys 15-15%-kal vezet, míg a nemzetközileg is piacvezetőnek számító McDonald's a középmezőnyt erősíti 7%-os népszerűségével.

Sült krumpli tekintetében egészen más a helyzet. A hamburger téren viszonylag leszereplő Meki itt toronymagas 34%-os szavazataránnyal vezet, mögötte a Burger King mindössze 10, míg a harmadik helyezett Five Guys 9%-ot tudott szerezni.

nathans.jpg

Meglepően nagy érdeklődés az ország legrosszabb gyors termékei iránt (via)

A közvéleménykutatás szerint egyébként a legrosszabb gyorsétterem a Nathan's Famous mely krumplijára a szavazók 1%-a, míg hamburgerére 0%-a mondta hogy a kedvence. Utóbbi azért annyira nem lehúzás, hisz a vállalat fő profilja a Hot Dog, ha lehet hinni a szlogennek, amerika kedvencét árusítják a kategóriában.

via Food Beast, a kutatás pedig a Statista munkája

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr286812131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása