Kettő mindig jobb mint az egy - Duetos

2014. július 24. - Feiertag Erik

Tudjátok mi jobb mint egy töltött tortilla? Kettő. A KFC új, olcsó árfekvésű terméke alapból párban érkezik, így ilyen kijelentéseket senki sem fog tenni. De olyan jó-e, hogy örülünk a Double Feature kiadásnak, vagy fogjuk majd a fejünket, hogy a francba, van még egy? A tovább után kiderül!

duetos_fekvo.jpg

A KFC alapvetően szeret tortillával kísérletezgetni. Jó példa volt erre idén a Maxi Twist, melynek egyetlen komoly hibája az volt, hogy nem került be az állandó kínálatba. A pár száz forintos kategóriában egyelőre csak kis Twistereket láttunk, ez azonban megváltozni látszik. A Duetos ugyanis a cég eddigi legbonyolultabb hajtogatási módszerét alkalmazó tortilla háromszög, egy H&S Strippel, kis salátával, paradicsommal és paradicsomos szósszal megtöltve. A termék magában 450, menüben 790 forintba kerül ami elég jó ár, főleg, ha figyelembe vesszük az utóbbi kiszereléshez járó újratölthető üdítőt.

Az első harapásnál hirtelen olyan intenzíven tört rám a szósz (valószínű, hogy abba a sarokba kicsit több került), hogy azt hittem, ez a paradicsomos öntet ugyanaz, mint amit a McDonald's használ a csirkés McWrapekben, ami ott mindent elnyom és még közepesen borzalmas is. Ez körülbelül egy másodpercen belül elmúlt, ahogy kicsit eloszlott a falattal a szósz. Nagyon eltalált keverékről van szó, valóban olyan íze van mint egy érett paradicsomnak, meglepően valóságos.

WP_20140721_18_05_35_Pro (Custom).jpg

A termékben egyértelműen a szószé és a húsé a főszerep. A saláta nem igazán érződik, ha nem láttam volna, szerintem fel sem tűnt volna, de ez nem igazán zavaró. Méretre, laktatóságra nagyjából egy-egy kisebb Stripsnek felel meg, ami érthető, hisz lényegében ez a gerince. A tortilla kapott egy kis pirítást, amitől néhol ropogós, ez mindenképp pozitív, jó hatással van az összbenyomásra.

WP_20140721_18_06_49_Pro (Custom).jpg

450 forintért abszolút vállalható, sőt, ár/érték bajnok. Ez nagyban köszönhető annak, hogy 2 in 1 kiszerelésben érkezik, másképp erősen túlárazott kategória lenne ennyiért. De nem ez történt, így kár is felvetni. A Mekis Sajtburgernél minden téren jobb, ha kettejük közt vacilláltok mindenképp adjatok egy esélyt a Duetosnak, aztán amíg az akció tart, ne is nagyon nézegessétek a konkurens Pár Százas Ajánlatait.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr526534317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása