Mennyit keres egy étteremlánc vezérigazgatója?

2014. július 23. - Feiertag Erik

Sokat. Nagyon sokat. Bár ebben nincs semmi meglepő, tekintve hogy ezek a vállalatok világszinten jelen vannak, így bevételeik sem egy-két országból érkeznek. Zsebben turkálós bulvár posztra fel!

banner.jpg

Az Economic Policy Institute elemzése szerint, mely az Egyesült Államok 25 legnagyobb gyorsétteremláncára terjed ki, egy ilyen jellegű céget irányító CEO (Chief Executive Officer) átlagosan 10.9 millió dollárt keresett 2013-ban. A legjobban és legrosszabbul kereső vezető közt azonban meglepően nagy űr tátong: A Starbucks és a BJ's Restaurants első emberének fizetése közt több mint 136 millió dolláros különbség van.

A hazánkban is működő láncok vezérigazgatóinak fizetése 2013-ban:

Starbucks: 137.565.325 $

Yum Brands (KFC + Pizza Hut + Taco Bell): 21.273.912 $

McDonald's: 7.292.552 $

Burger King: 1.900.000 $

Érdemes még megemlíteni, hogy a munkatársak fizetése átlagosa 18.000 dollár körül mozog évente. A listán érdekes módon nem szerepel a Doctor's Associates, mely a Subway tulajdonosa, valamint meglepő, hogy a világ leglátogatottabb gyorsétteremlánca, a McDonald's vezetője csak a középmezőnyben foglal helyet - nem mintha az évi közel 7.3 millió dollár miatt sajnálni kellene szegénykét. A teljes lista alant, lehet szemezgetni:

chart.jpg

 

via Food Beast

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr996535249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása