H&S vagy Kentucky? Zinger vagy Filé?

2014. július 12. - Feiertag Erik

Ha már KFC nyereményjáték fut facebookon, úgy gondoltam, jól jöhet egy írás a cég jelenleg futó promóciójáról, ahol is egy állandó termék, a Zinger, és egy régi klasszikus visszatérő, a Filé szerepel.

A két szendvics lényegében ugyanaz, csupán egy különbség van köztük, ez pedig a csirkemell fűszerezése. Míg a Zinger a szokásosabbnak mondható Hot&Spicy panírt kapja, addig a Filé a pikánsabb, ritkábban használt Kentucky verziót. Ezen kívül a termékekben saláta és majonéz található, messze nem egy Grander vagy Mega Pocket a dolog, de nem is kell mindentől olyan szintű rakományt várni.

Ha viszont mégis kicsit többre vágyik az ember, akkor egységenként 100 forintért tuningolhatja mindkét szendvicset. Így bacon, sajt, vagy akár röszti burgonya is kerülhet bele. Én utóbbival próbáltam mindkét terméket, a hatás vitathatatlanul pozitív, ez egy valóban ritkábban használt összetevő, sokkal különlegesebb mint egy szál bacon. Talán ez lehet az új út a KFC-nél, alap szendvicsek, melyeket egyre több és több extrával bővíthetünk. Ezt láttuk már az idei Qurrito promónál is.

A cég azért óvatos ezekkel a bővítési lehetőségekkel. A Qurrito esetében a szokásos sajt és bacon mellett paradicsom és kukorica volt kérhető, ezek közül csak az utóbbi ami nincs mindig készleten. A mostani röszti nem ennyire ritka vendég, a MegaPocket állandó összetevője. Reméljük beérik a dolog, és a jövőben akár különböző típusú sajtok közt is válogathatunk, ha egy Grandert rendelünk.

Ahogy fentebb írtam, a fő különbség a fűszerezésből adódik. Nekem a Filé-féle megoldás annyira nem tetszik, számomra a KFC összeolvadt a csípősebb H&S panírral, de aki még nem próbált Kentucky fűszerezésű terméket annak érdemes lehet, hisz nem véletlen kerül elő egyre sűrűbben (legutóbb tavaly a The BOSS burgernél láthattuk).

Viszont a fűszerezést leszámítva mindkét szendvics jó, az összetevők viszonylag egyensúlyban vannak, viszont ha ilyen rösztit kér bele az ember, akkor érdemes lehet üdítővel menni, vagy menüben fogyasztani mert pár falat után nehézkes lehet a nyelés, kicsit szárazabbá teszi a szendvicseket.

Ami viszont probléma, és ezt már a tavalyi hiánypótló Zinger írásomban is felvetettem, az az ár. Mindkét termék 890 forint magában, és 1390 menüben. Ez azt jelenti, hogy ha egy-két extrával bővítjük, magában már bőven Grander vagy Mega Pocket árkategóriába emelkedünk, és azért se méretben, se ízben nem kínálnak annyit mint azok a fullos, igazán nagy darabok.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr276498385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása