Apróságok

2013. december 15. - Feiertag Erik

Az elmúlt időszakban voltak apróbb változások a Burger King kínálatában. Ez nem csak szendvicsekben manifesztálódik, de azért érdemes vetni rá egy pillantást, elég új és szokatlan termék is van köztük. A poszt végén pedig átnézünk a KFC-be, ahol egy új box-szal sikerült feldobni a karácsonyt.

banner_1.jpg

Az idei évet meglepően jól sikerült sertéshúsos szendviccsel indította a királyi lánc. Az Xtra Long Crispy BBQ meglepően jól vizsgázott, és minden bizonnyal anyagilag is siker volt, mert nemrég újra felkerült az állandó kínálatba. A burgeren semmilyen változtatást nem eszközöltek, azaz még mindig két sertéshúspogácsa, paradicsom, saláta, sajt, bacon, pirított hagyma, és persze a név miatt is elhagyhatatlan BBQ szósz kerül a hosszúkás buciba. Aki akkor kihagyta, érdemes tenni vele egy próbát, akinek pedig akkor ízlett és nem szimpi a Santa Claus Burger ára, érdemes újra bevállalnia.

Névtelen1 másolata.jpg

A másik újdonságként kezelt szendvicsről őszintén szólva nem tudom mióta kapható. Most lettem rá figyelmes, amikor a fenti burger adatlapját kerestem. Nincs másról szó, mint a Sajtburger sertésítéséről, azaz a Röffencs Sajtburgerről. Ahogy neve is mutatja, csak a húsban tér el a normál változattól, azaz sajt, uborka, hagyma, ketchup és mustár dobja fel a kis szezámmagos bucit. Nem érzem, hogy versenytársa lehetne a sima Sajtburgernek, főleg nem a Meki változatának, de aki valamiért megveti a marhahúst, annak talán érdemes kipróbálnia, hogy megtudja, miért vannak úgy oda a Happy Mealen nevelkedett népek.

small2593.jpg

Bár nem verték nagy dobra, a telet nem csak a Santa Claussal köszönti a cég. Kapunk új, valószínűleg időszakos desszertet is a "lágyan gőzőlgő" Belga Gofri személyében. Ez egy darab kerek gofrit jelent választható szósszal (csoki, karamell, eper, erdei gyümölcs), valamint jár hozzá egy nyomat fagyi vagy tejszínhab. Én csokiöntettel és fagyival próbáltam, egész jó bár a gofri maga nem nyűgözött le, kisebb-nagyobb egyberagadt cukorkavicsok voltak benne, bár lehet ez a belgaság hozománya, de nekem ez akkor se jött be így. A fagyi korrekt gépi cucc, soha rosszabbat.

small2598.jpg

Ezen kívül PayPass kártyával fizetők ajándék forró csokit kapnak, akár akarják akár nem, bár szerintem nem sokan utasították vissza eddig. Utóbbi akció év végéig él, a legolcsóbb termék szerintem a 100 forintos majonéz, fosszátok ki a Burger King-et!

smallkfc.jpgHolnap ilyet fogsz venni.

A BK részéről ennyi lett volna, nézzünk át a csirkés láncba. A bevezetőben írtam, hogy új Box-szal készültek az év végére, melynek témája nem más, mint a Grander! Hurá! A szendvics (H&S combfilé, lilahagyma, saláta, bacon, sajt, BBQ szósz) mellé öt darab Hot Wings jár, valamint sültkrumpli, meg persze az újratölthető Pepsi. Mindezért 1890 forintot kell ami elég jó ajánlat, tekintve, hogy a sima Grander menü sültkrumplival meg üdcsivel 1500 forint. Csirkülésre fel!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr586306194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása