Hiánypótlás: Zinger

2013. november 01. - Feiertag Erik

Pár éve ha az ember nem valami kosarat rendelt, még elég szegényes volt a KFC választéka. Én személy szerint össz-vissz két termékre emlékszem, a Zingerre és a Filére (bár akkoriban nagyon ritkán csirkültem), ráadásul a két szendvics ugyanaz volt, csak az egyik csípős, a másik sima bundával ellátott hússal. Közülük csak előbbi élte túl az elmúlt időszakban végbe ment étlapreformot, melynek során a paletta kibővült az olcsó Longerrel, a benga Granderrel, tortillatekercs Twisterrel és MegaPockettel, meg grillhúsos Brazerekkel, nem is beszélve a jobbnál jobb promóciós összeállításokról.

Egy szó mint száz, elég nagy hiányosság, hogy még nem volt szó a KFC egyik legrégebbi termékéről. De ahogy mondani szokták, jobb később mint soha, így kicsit megkésve végre pótoljuk hiányosságunkat.

smallproduct_215.jpg

Főként a Zingernek köszönhető, hogy a csirkére specializálódott étteremláncot messze nem tartjuk ár/érték bajnoknak. A szendvics összetevőit még akkor is össze lehetne számolni egy kézzel, ha két ujjunkat levágták (H&S csirkemell, saláta és majonéz), méretben sem egy Whopper, viszont azzal azonos árszinten tanyázik, ugyanis menüben 1320 forintot kell perkálnunk érte.

smallWP_20130619_007.jpg

A burger nem mondható méretesnek, bár nem is apróság, nagyjából két Longernek felel meg, csak kicsit kevesebb zsemlével (de hát itt a csirke a lényeg, úgyhogy ez csak jó). A kevés hozzávaló előnye, hogy nincs ami túl domináns lehetne, persze, azért a Hot&Spicy panír viszi a hátán, de más is eléggé érződik ahhoz, hogy ne gondoljam azt, inkább xy nélkül olcsóbban. Ami meglepő, hogy a csípős bunda messze nem olyan erős, mint azt mostanában egy Twisternél vagy Grandernél megszoktam, lehet, hogy kicsit változtattak a recepten, vagy a Zingerben használt csirkemell egy enyhébb változat, ha lesz válaszom, Facebookon vagy egy hétvégi rövid posztban megosztom veletek.

smallWP_20130619_008.jpg

Kétszer próbálkoztam vele az elmúlt pár hónap alatt, egyszer simán, egyszer pedig sajt és bacon is került bele. Utóbbi kettő jótékony hatással van a szendvicsre, éreztetik hatásukat és egyértelműen jobb, azonban azt is hozzá kell tenni, hogy így a menü már 1520 forintot kóstál, ami drágább a jóval tartalmasabb Grandernél, úgyhogy szerintem ezt mellőzzétek.

smallWP_20131031_12_25_08_Pro.jpg

Az elején szóba került, milyen régen étlapon van a termék, és őszintén szólva kicsit meglepő hogy ilyen ár/érték mellett eddig túlélt. Ennek oka az lehet, hogy ő az egyetlen KFC szendvics mely "közepes" méretben visszafogott ízvilágot kínál. A mostani promóció, a Boss és a Junior Boss viszont pont ott javít, ahol a Zinger elvérzik, így lehet, hamarosan eljön a nyugdíjazás napja. Nekem egy 4/5-öt mindenképp megér, bár nem ajánlanám mindenkinek. Aki hasonló ízt keres, inkább válassza a pár sorral feljebb említett Főnököt vagy a fiát mert többet fog kapni a pénzéért.

smallWP_20130619_016.jpg

Ahogy múltkor is, pár érdekesség a termékkel kapcsolatban:

  • A szendvics neve a nyelv egy mitikus részéről kapta a nevét, ami a fűszerek Las Vegasa - legalábbis ezt állítja az Angol KFC. Valószínűleg hülyeség.
  • A KFC minden országban megpróbál a helyi igényekhez igazodni, Kínában például rizses ételeket kínálnak. A legnépszerűbb termék azonban mégis a Zinger Burger, köszönhetően a H&S fűszerkeveréknek.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr166306208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása