Brazer Twister dömping

2012. február 28. - Feiertag Erik

Képzeld magad egy reptérre, amint nemzetközi járatod előre-láthatólag-harminc-percet-késik feliratát keresgéled. Hegyezd lelki füleid, halld a műanyag csattogását, ahogy ott pörögnek, és szépen sorban kiírogatják a gépek úti célját, indulási idejét, meg a légitársaság logóját. Megvan? Zsír. Akkor most képzeld el, hogy az utóbb említett oszlopban sorra az Ezredes képe tűnik fel, piros háttér meg minden. Az indulásnál az elkövetkező hét hét keddi dátumát látod, a célnál pedig olyan nagyvárosokat, mint New York, Athén, München... Most pedig képzeld el azt, hogy a körülötted álló ügyvéd és üzletember csirkék fejvesztve rohanni kezdenek a kijárat felé. Valami ilyesmi volt ugye?

national_brazer.PNG

Hát igen. A KFC a legalapabb prémiumképletet használta, végy egy állandó cuccot, és azt turbózd fel pár extrával. Viszont megfejelték azzal, hogy minden héten más a turbó-faktor, így hiába tart másfél-két hónapig az akció, mégsem lesz unalmas. Plusz az együgyű burger-blogger is örülhet, mert minden hétre lesz miről írnia. A tárcája meg harakirit követ el, de ez már más tészta.

A fenti kép elég egyértelműen tárgyalja a menetrendet, így azzal most nem szeretnék külön foglalkozni, viszont a Twisterek felépítése, és ára (ami egységesen 900 forint magában) már elérhető, úgyhogy alant álljon egy kis összefoglaló arról, mit várhatunk az elkövetkezendő majd' két hónapban:

Brazer Twister New York: Azért az elején biztosra mentek a srácok, ez látszik abból, hogy az első két versenyző nagyon hasonlít a tavalyi Twister kollekció tagjaira, jelen esetben a Twister Premiumra, csupán a szósz tűnik másnak, ami akkor majonéz volt, most viszont mézes BBQ, ez azért jobban illik a dologhoz. Ezen kívül grillezett csirkehús, saláta, cheddar sajt, bacon, és paradicsom került a tortilla tekercsbe. Ez meglehetősen jól hangzik, valószínűleg holnap lesz is róla írás.

Brazer Twister Athén: Ez ugye nagyjából a tavalyi Twister Atikosnak felel meg, de azért mégsem teljesen. Ami maradt, az a belső, vagyis tzatziki, uborka, saláta, meg persze a grillezett csirkemell (ami végül is újdonság, de ne akadjunk fenn ezen most). A nagy újítás ezúttal a tortillában keresendő, mert az most spenótos. Furának hangzik, remélem ízben azért jó értelemben lesz fura. 

Brazer Twister München: Ez már teljesen új, ilyen nem volt még soha. Viszont míg az előzőek azért elég sok extrát tartalmaztak, itt csupán ropogós baconre, és mustáros szószra futotta, noha ettől még lehet nagyon finom, azért jobban örültünk volna, ha találnak még valami Münchenes dolgot amit bele lehet keverni az összeállításba. Bár nyilván szempont volt, hogy a tekercsek előállítási költsége ne menjen egy bizonyos összeg fölé, hogy aztán 900 forintért árulhassák a cuccot. A fentebb említetteken kívül grillcsirke, saláta és paradicsom van benne.

Brazer Twister Koppenhága: Dicsérendő, hogy ennyire eltérő dolgokkal tuningolják a Twistereket, eddig azért elmondható, hogy minden héten valami merőben más kerül terítékre. Azúttal remoulade szószt kapunk extraként, meg uborkát, és pirított hagymát. Utóbbinak nagyon örülök, KFC-nél eddig nem volt ilyen, pedig nagyon jó íze tud lenni. Egy dologra kell figyelni, hogy ne egy helyen legyen az összes, mert akkor ilyen natúr corn flakes íze van a cuccnak. Ezen kívül csupán a salátát, és a grillezett húst kapjuk. Meg természetesen a tortillát, hát hogy a fenébe ne!

Brazer Twister Liverpool: Focisták helyett paradicsomszószt, pirított hagymát, és bacont kapunk a csirke, és a jégsaláta mellé. Meg a tortillát. Leginkább a Müncheni változatra hasonlít, miszerint az elmúlt hetek különlegességeiből válogat egy sajátos szósszal megfejelve. Bár a paradicsom szósz talán inkább olaszországhoz illik, azért itt is biztosan kifejti majd jótékony íz-hatását. A bacon mindenütt finom, ahogyan a pirított hagyma is, így valószínűleg nem lesz okunk panaszra.

Brazer Twister Hongkong: Egy szósz, egy bacon, a többi változatlan. Az öntet Hoi-sin, a bacon meg bacon, ezen nincs mit részletezni. A változatlan részen ezúttal paradicsomot, salátát és grillcsirkét értünk. Nyilván megint Tortillába csavarva, ahogyan azt a Twisterektől megszoktuk. A szósz szerintem valami édes-savanyú dolog lehet, így a távol-keleti konyhához igazodva.

Brazer Twister Bombay: Így a végére valami egészen nagy dobást tartogattak, ami így elsőre nekem nem igazán tetszik, de ez csupán ízlések és pofonok dolga. Grillezett csirkemell és jégsaláta tortillába tekerve. A plusz élményt ezúttal krémes curry szósz szolgáltatja, és édes ananász. Ha utóbbival kínálnak, akkor a válaszom általában egy erőteljes nem, de ezúttal lehet, hogy megpróbálkozom vele. Vendégposztot szívesen várunk ide a "másik oldal" képviselői közül (értsd: az ananászkedvelők közül).

Hát nem tudom ti hogy vagytok vele, de én még soha nem írta le egy posztban ennyiszer, hogy tortilla, vagy hogy Twister, de még a Brazer szót sem nyögte ennyiszer a klaviatúrám. Így ránézésre egész jól összeállított akció sorozatról van szó, reméljük nem vallnak kudarcot vele, és akkor majd jövőre is jön valami hasonlóan nagyszabású kezdeményezés. Örömteli, hogy az árakkal sem rugaszkodtak el jobban, mint amennyire a konkurensek is szoktak, ami azért a KFC alapvetően magas árait elnézve nagyon örömteli.

Viszont van még valami, amiről nem sokat tudok. Nyereményjáték is indult a világkörüli úttal. Értékelni kell a Brazer Twisterek ízeit, kérdésekre válaszolni, és ismerősöket meghívni (facebookon keresztül). A dolog egyelőre csak a KFC facebook oldalán keresztül érhető el, de mivel az is csak egy külső oldalra linkel, így szerintem hamarosan a weblapjuk bannerei is oda fognak irányítani. Brazer kuponokat lehet nyerni minden héten, úgyhogy megéri próbálkozni.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr666306462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása