Chiliburger

2012. február 21. - Feiertag Erik

Múlt héten adtunk hírt róla, hogy a BurgerKing a KFC-s Bsmart mintájára elindította XtraYo! nevű akcióját. Az ajánlatban szerepelt egy eddig még nem látott szendvics, melyről később egyik kommentelőnk lerántotta a leplet:

A chili burger nem új, csak tényleg egyáltalán nem volt reklámozva. Skót menüben lehetett kapni egy időben (azt hiszem egy ideig el is tűnt). De amikor árulták, akkor is csak icipici betűkkel volt említve a menük összetételénél. Kár, mert tényleg finom.

Szóval mégsem újdonság, inkább csak magára hagyták. Hát erre megint csak Amani1987-et tudom idézni: Kár, mert tényleg finom.

De tényleg. Finom, és feelingje van. Egyedülálló a minimalizmusa, sajtburgeres buciban marhahúspogácsa, chiliszósz, uborka és hagyma. Ennyi. És hagyma alatt nem a meki-féle-sajtburgeres kis darabkákat kell érteni, rendes karikákról van szó, mint egy pizzán.

chiliburger_xtrayo.PNG

A név kötelez, és ez a szendvics nem hoz rá szégyent. Nem fogja órákra lezsibbasztani a nyelvünket, de azért a KFC panírnál mindenképp csípősebb. Pont ideális, amíg ettem rendesen csípett, utána pedig, amikor inkább már zavarni kezdett volna a dolog, szépen eltűnt a számból.

A szószt nagyon eltalálták. Sok van benne, és elég intenzív, uralja a burgert, de azért érezni a hagymát és a húst. Más meg nincs is benne. Ezen kívül nem csak arra volt jó, hogy csípjen, íze is volt, kicsit ketchupos érzetem volt közben, de egyáltalán nem rossz értelemben. Nem volt se túl folyós, se túl sűrű, pont jó volt, mint a BelFrit-es BBQ.

Szerintem egy nagyon jó szendvicsről van szó, és sajnálom, hogy nem nyomják annyira mint a sajtburgert. Lehetne rá építeni pedig, hisz ennyiért nincs csípős szendvicse a konkurenciának. Egy próbát mindenképpen megér ha szeretitek az erős dolgokat, azért jóllakásra ettől ne számítsatok, de egy Whopper mellé kiegészítésnek tökéletes.

Update: Aki az idézet miatt Hot Chili Burgerre számítana, az csalódni fog, mert ez nem az.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr926306465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása