California Whopper

2010. július 10. - Feiertag Erik

 

 

 

  És igen, örömmel jelenthetem, hogy a BK ismét beletrafált annak a képzeletbeli darts táblának a közepébe, amely a maximális pontszámot jelenti. Vagy inkább ebben az esetben, a maximális ízfaktort. Értelmes volt ez a mondat?

De hogyan is lehetett volna bukás egy olyan Whopper, melybe beletettek minden jót, amit alapjáraton lehet rakatni egy BurgerKingben a szendvicsbe, majd megbolondítottak két szósszal? Részletesebben leírva: marhahúspogácsa, sajt, bacon, saláta, paradicsom, csípős sajtszósz, valamint avokádószósz van a burgerben.

És aminek még örülni lehet: Végre megint egy NAGY szendvicset kapunk a pénzünkért.

Már említettem a két szószt. Az egyik, a csípős sajtszósz hasonló a Mexikói Whopperben használthoz. Az avokádószósz az igazi újdonság a burgerben. Íze enyhén savanykás, de szerintem annak sem lesz zavaró, aki nem szereti az ilyen dolgokat.

Még fontos megemlíteni, hogy a szendvics nem száraz, nyugodtan rendelhetjük ital nélkül is, simán le fog csúszni a torkunkon. Hacsak nem akarjuk egészben lenyelni, mert úgy már könnyen megakadhat.

A sok összetevő miatt, és főként itt a két szószra gondolok, kicsit féltem attól, hogy valami nagyon domináns lesz a burgerben, és elnyomja minden más ízét. De szerencsére nagyon jól el vannak találva az arányok, úgyhogy semmi sem fog kiemelkedni a tömegből. Ezúttal mindenki egyenlő, és nincsenek egyenlőbbek. (Orwell Állatfarm-ja, ha valakinek ismerős lenne az idézet, csak nem tudja honnan. Persze kicsit átalakítva.)

Ez így 5/5, a BK ismét megmutatta, hogy tud ha akar. A csirkés változatról biztos nem lesz írás. Mivel a hús fajtáján kívül minden egyezik a két szendvicsben, ezért annak, aki a Chicken Whopperért van oda, annak valószínűleg az is 5/5 lesz.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr1006306663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása